ریبون لیبل : با عبور از ردیف های یک فروشگاه زنجیره ای ، میان مواد شوینده ، خوراکی ، آرایشی – بهداشتی ، ابزار و وسایل ، سخت افزار های الکترونیکی و جمله کالاهایی که برای فروش وجود دارند ، بی آنکه ارتباطی میان مواد اولیه ، مجموعه تولید کننده ، کاربرد ، قیمت ، حجم و میزان محبوبیت آن ها وجود داشته باشد ، عاملی را می توان دید که در همه آن ها با کیفیتی یکسان وجود دارد ، لیبلی که ویژگی و قیمت محصولات مذکور را به نمایش می گذارد .

ریبون لیبل

در همین رابطه ، لیبل های مذکور که در ده ها شغل مختلف کاربرد دارند ، با درج ویژگی هایی ضروری که مشتریان یا کارکنان یک سامانه تجاری نیازمند آگاهی از آن ها هستند ، سبب می شوند تا عمل شناسایی ، تخمین قیمت و مقایسه کیفیت محصولات گوناگون آسان تر شده و اطلاعاتی که در هر کالا ، در محلی خاصی از آن درج شده است – مثلاً در یک بسته حبوبات با فونتی ریز و ناخوانا در پشت بسته ، در یک قوطی کنسرو روی درب آن و در یک آبمیوه پاکتی زیر این محصول – در قالبی متحد الشکل و تعریف شده برای کامپیوترهای ارائه دهنده فاکتور ، به کار آیند .

به عنوان کاربردی دیگر ، شاید بتوان از انبار داری و لزوم تعریف کالاها در قفسه های مختلف یاد کرد . در اینگونه مشاغل ، انبار دار ملزم به شناسایی محصولاتیست که ممکن از در ده ها نوع گوناگون وجود داشته و تنها اختلافی اندک در ظاهر با مدل های دیگری از نوع خود داشته باشند . از این روی استفاده از لیبل ها کاری بسیار عقلانی و کاربردی در جریان طبقه بندی و شناسایی محصولات است .

با توجه به اموری که جنبه خدماتی دارند ، مانند کتابداری در یک کتابخانه بزرگ یا پیدا کردن یک پرونده در بایگانی یک اداره دولتی ، لیبل ها در کسوت های دیگر نیز خودنمایی می کنند . با وجود اینکه در مشاغلی که حجم کارها در آن کم است می توان از لیبل و نوشته های دستی استفاده کرد ، ولی در یک مجموعه با ورودی و خروجی هزاران محصول در روز ، چگونه می توان این تعریف اطلاعات را انجام داد !

زمانی که این کار به صورت دستی انجام می پذیرد ، علاوه بر امکان خسته شدن کارکنان که خود دلیل اصلی اشتباهات انسانیت ، خود را جای فردی بگذارید که به محض درج اطلاعات یک کالا روی یک آن ، شاهد مصرف و به فروش رفتن کالای مورد نظر می باشد ، این بدان معناست که در فردای کاری ، «روز از نو و روزی از نو» بوده و این شخص موظف به تکرار این عمل خسته کننده است .

با توجه به این توضیحات و در راستای مکانیزه کردن امور ، ریبون لیبل که به نوعی می توان آن را جوهر پرینترهای حرارتی دانست ، با تولید در رنگ های متنوع – که عموماً مشکی و آبی آن ها محبوب ترند – پس از قرار گرفتن در چاپگرهای مخصوص خود ، اطلاعاتی که مد نظر کاربر بوده را با فونت و شیوه ای خوانا ، مرتب و همسان روی محصولات مختلف چاپ کرده و عاملی برای تحقق اهداف فوق می شوند .

ریبون لیبل ها در کیفیت های گوناگون قابل ابتیاع می باشند ، اما در این میان میزان کیفیت مورد نظر شما ، محل قرار گیری لیبل ، تنش روی آن پس از نصب ، میزان رطوبت محیط ، بودجه شما و همه عواملی که بر روی دوام این محصول موثرند مورد توجه قرار گرفته و به انتخاب ریبون لیبل متناسب با خواسته هایتان می انجامد .

دسته بندی لیبل مارون رولدسته بندی ریبون لیبل

در حالت کلی ریبون لیبل به سه گروه اصلی ریبون های وکس ، رزین و وکس – رزین تقسیم می شود . در این نوع تقسیم بندی ، چنانچه همچون مثال فروشگاه خواهان درج اطلاعات روی محصولات مختلف هستید – اطلاعاتی که می دانید پس از به فروش رفتن یک کالا ممکن است برای مشتری مهم نباشد – پس از ریبون وکس استفاده کنید . این محصول به دلیل قیمت کم خود مناسب مجموعه هاییست که در تیراژ بالا دست به چاپ لیبل می زنند ، پس در تعداد بالا ، مصرف آن ها مقرون بصرفه می شود . این در حالیست که این محصولات مقاومت کمی در برابر خراش ، فشار ، تنش ، رطوبت و گذر زمان داشته و مناسب مصارفی با این شرایط نمی باشند .

در نقطه مقابل ریبون رزین گرانتر بوده ، اما کیفیت بالا به همراه ماندگاری بیشتر را به کاربر خود هدیه می دهد . بدیهیست که همانند مثال بایگانی ، اگر این محتوا برای شما حائز است ، ریبون رزین می تواند تا سال ها بدون تغییر در جلوه بصری خود به کمک جویندگان این اثر یا محصول بیاید .

در حالت سوم هم که با ریبون وکس – رزین سروکار داریم ، این محصول همانطور که از نامش مشخص است دارای ویژگی های دو نمونه فوق بوده و با داشتن خصوصیات هریک با تناسب های مختلف ، سعی می کند تا قیمت کم را در ریبون های رزینی و کیفیت بالا در ریبون های وکس را نمایان کند . گفتنیست که در تارنمای پیش روی می توانید یادداشت کامل تری را در خصوص هریک از این مدل ها مطالعه نمایید .

در دسته بعدی ریبون های مورد نظر ، محصولی تحت عنوان ریبون سوپر رزین وجود دارد که همانطور که از نامش مشخص است دارای سطح کیفی بالاتری از دسته های دیگر است و متعاقباً هزینه بیشتری نیز برای خریداران خود در بر دارد . در مواردی پیش می آید که به جای درج اطلاعات عددی و نوشتاری روی برگه های کاغذی ، نیازمند ثبت این اطلاعات بر روی موادی از جنس PVC یا محصولاتی که قصد ثبت دائمی اطلاعات روی آن ها را داریم (مثلاً اموال یک مجموعه) هستیم ، در نتیجه نیازمند ماده ای پر قدرت از ریبون های مذکور خواهیم بود . پر واضح است که موارد قبلی به دلیل میزان مقاومت مشخصی که دارند ، دیر یا زود در اثر شست و شوی ، خراش یا تنش از بین رفته و محو می شوند ، لذا به جوهری با ویژگی هایی قویتر نیاز داریم تا به کیفیت و با مدت بیشتری روی آن بنشیند ، محصولی به نام Resin Premium Ribbon که آن را با نام ریبون سوپر رزین می شناسیم .

ریبون های لیبل موجود در بازار ایران به تأسی از دیگر نقاط دنیا در متراژ و ابعاد استانداردهای مشخصی تولید می شوند که تابعی از پرینترهای لیبل زن می باشند . در این محصولات که عموماً در متراژهای ۳۰۰ و ۷۵ متری عرضه می شوند ، عرض محصولات در دسته های ۱۷۰ ، ۱۱۰ ، ۸۰ ، ۶۰ متری جای می گیرند . طبیعیست که با توجه نیاز کاربران به استفاده از رنگ های مختلف برای چاپ ، رنگ ریبون لیبل مذکور نیز تغییر نماید ، اما همانطور که در نوشت افزارهای رایجی که به صورت روزمره از آن ها استفاده می کنیم رنگ های آبی و مشکی پر طرفدارترین بوده ، خودکار ، روانویس یا جوهرهایی به رنگ سبز و قرمز در مرحله بعدی قرار داشته و نهایتاً رنگ های متفرقه هم مورد استفاده قرار گرفته اما محبوبیت کمتری دارند ، ریبون لیبل نیز به همین ترتیب وجود داشته و به فروش می رسد .

در هنگام خرید ریبون لیبل ، پس از اینکه نوع کاربردی و متناسب با نیاز های خود را یافتیم ، اینک زمان خرید آن نوع مخصوص از یکی از مجموعه های ارائه دهنده این کالا می باشد . صحبت از نام های تجاری و اهمیت آن ها در دنیای امروز امری تکراری می باشد ، چرا که در تک تک محصولات یا خدماتی که در زندگی خود از آن ها بهره می جوییم ، مفهوم برندیگ تکرار شده و شرح این مطلب که مارک خاصی از یک محصول از سایر نمونه های موجود آن در بازار مرغوب تر است عملی غیر ضروریست .

ااز البسه تنمان گرفته تا خودرویی که سوار می شویم ، از تلفن همراهی که به دست می گیریم تا نام آرایشگاهی که به آن مراجعه می کنیم ، از محل تحصیلمان گرفته تا رستورانی که در آن غذا می خوریم و صدها مثال دیگری که شاید به آن ها توجه هم نکرده باشید ، نمونه هایی هستند که بیان می دارند خروجی فعالیت مجموعه های مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و با توجه به آن هزینه ، کیفیت ، کارایی و ماندگاری آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است .

در همین راستا اگرچه نمونه هایی از چین ، ویتنام ، کره و سایر کشورهای جنوب شرق آسیا در کنار محصولات ایرانی در بازارهای کشورمان به چشم می خورد ، اما برندهای  بسیار زیادی هم وجود دارند که با وجود آوازه و نام آشنای خود در سطح جهان ، به علت عدم واردات که عدم تمایل خرید مشتریان به تخصیص بودجه برای ابتیاع محصولی گران قیمت یکی از عوامل آن می باشد ، در اینجا به وفور یافت نمی شوند .

در همین راستا برندهایی همچون Apollo ، Blaster ، Datamax ، Eltron ، Norwood ، Zebra ، Superior ، Mars ، Monarch ، Intermec ، Soabar ، CAB و   Fascoاز جمله مطرح ترین آن ها می باشد که در صورت درخواست تهیه آن ها می توانید با گروه صنعتی مارون رول در ارتباط باشید .

بر خلاف پرینترهای سوزنی که ریبون هایی از جنس پارچه های مخصوص دارند که آغشته به جوهر می باشند در پرینتر هایی که از تکنولوژی چاپ حرارتی استفاده می کنند شرایط ریبون ها کاملاً متفاوت است. در این پرینتر ها عموماً از کاغذ های حرارتی استفاده می شود که به واسطه برخورد آنها به هد های داغ دستگاه لکه های رنگی جوهر جامد بر روی آنها ایجاد می شود که مشابه چاپ شدن توسط جوهر است.

در واقع ریبون لیبل از پلی استر و مواد مشابه تشکیل می شود که لایه نازکی از جوهر جامد بر روی سطح آن وجود دارد. پس از آنکه ریبون با هد داغ دستگاه تماس پیدا می کند جوهر جامد بر روی آن نقطه ذوب شده و سپس با تماس با سطح لیبل بر روی آن نقش می بندد. به همین سبب است که به دستگاه هایی که با این مکانیزم چاپ کار می کنند چاپگرهای انتقال حرارتی نیز می گویند.

لیبل ها را می توانیم امروزه در تمام مغازه ها پیدا کنیم . تقریباً بر روی همه کالاها لیبلی چسبیده است تا بارکد مورد نظر و یا مشخصات و قیمت کالا را در آن درج کرده باشد. جالب است بدانید که لیبل ها که نقطه مشترک تمام آنها چسبی است که در پشت آنها وجود دارد ، از چسب های مختلفی استفاده می کنند.

اولین نوع چسبی که در لیبل ها مورد استفاده قرار می گیرد چسب دائمی است . این چسب های آکریلیک مناسب سطح های تمیز و صاف می باشند و وقتی به طور کامل به سطح چسبیده باشند جدا کردن آنها از روی آن تقریباً غیر ممکن است و در صورت تلاش برای کندن آنها قطعاً لیبل نابود خواهد شد و آثار آن هم روی سطح باقی خواهد ماند. لیبل های با چسب دائمی برای استفاده بر روی کاغذ ، چوب ، شیشه و پلاستیک و دیگر سطوح صاف بسیار مناسب هستند.

پیرو ادامه بحث در مورد ریبون لیبل و معرفی انواع لیبل ها ، دومین نوع چسب هایی که در پشت لیبل ها استفاده می شوند چسب های جدا شدنی هستند. این چسب ها به قدرت انواع دائمی آنها نیستند و از لیبل های با چسب جدا شدنی زمانی استفاده می شود که قصد دارند پس از مدت معینی آن را از سطح جدا کنند.

نوعی دیگر از چسب های پشت لیبل ها نیز هستند که در مواردی که به سطوح صاف دسترسی وجود ندارد از آنها استفاده می شود. به این چسب ها های تک ( High Tack) گفته می شود.

چگونه می توانیم مناسب ترین ریبون حرارتی لیبل را برای پرینتر لیبل زن خود پیدا کنیم؟

همانطور که می دانید ریبون ها از قسمت های بسیار مهم چاپگرها هستند که تاثیر بسزایی در کیفیت چاپ پرینتر دارند و انتخاب اشتباه یک ریبون نامناسب برای پرینتر علاوه بر اینکه باعث هدر رفتن تعدادی از لیبل ها و یا دیگر متریال های خام شما می شود هزینه اضافی است که بی جهت بر شما تحمیل شده و دیگر قابل برگشت نیست.

از آنجایی که ریبون ها در انواع ، اندازه ها ، رنگ ها و مدل های مختلف برای کار در پرینترهای متنوعی تولید می شوند و همچنین علاوه بر مدل های اصلی و با کیفیت انواع تقلبی آنها نیز در بازار موجود است لذا انتخاب درست یک ریبون مناسب می تواند کمی سخت جلوه کند. در ادامه تلاش می کنیم تا ویژگی های یک ریبون لیبل مناسب را شرح داده و نحوه انتخاب ریبونی که برای پرینتر حرارتی شما مطلوب باشد را بررسی کنیم.

در ابتدای امر باید خدمت شما عرض کنیم که این مطلب در مورد ریبون های حرارتی نوشته شده است پس ابتدا از این موضوع مطمئن شوید که چاپگر شما با تکنولوژی چاپ انتقال حرارتی کار می کند زیرا ریبون های حرارتی که در چاپگرهایی با تکنولوژی چاپ انتقال حرارتی کار می کنند قابل استفاده در پرینترهای چاپ حرارت مستقیم نیستند. ( سیستم کلی کار پرینترهای حرارتی مستقیم متفاوت از سیستم انتقال حرارتی است و در مکانیزم حرارتی مستقیم به دلیل عدم وجود قطعات مکانیکی استفاده از ریبون لیبل و یا سایر ریبون ها امکان پذیر نیست)

برای اینکه از مکانیزم چاپ دستگاه خود آگاه شوید راه های مختلفی پیش روی شماست. اگر به طور کامل بر جزئیات دستگاه خود واقف هستید می توانید با باز کردن آن از وجود یا عدم وجود ریبون ( یا محفظه مخصوص ریبون) اطلاع پیدا کنید. اما اگر شرایط چنین کاری را ندارید بهترین راه استفاده از راهنمای دستگاه است که به اصطلاح کاتالوگ نامیده می شود.

در صورتی که کاتالوگ دستگاه شما به زبان فارسی ترجمه نشده بود و شما نیز به هر دلیلی امکان ترجمه آن را نداشتید آخرین گزینه پیش روی شما استفاده از اینترنت و منابع اطلاعاتی موجود در آن است که شاید بتوان گفت که این راه از آسان ترین راه های ممکن می باشد . تنها موضوعی که در استفاده از منابع اینترنتی اهمیت دارد این است که در زمان جستجوی اطلاعات پرینتر خود باید مدل و برند آن را به صورت صحیح و کامل وارد کرده و پس از یافتن نتایج در هنگام مطالعه دقت کنید که منبع اطلاعاتی مورد نظر دقیقاً در مورد مدل و برند دستگاه شما صحبت می کند.

در ادامه کار شما باید ابعاد و اندازه ریبون های لیبل مناسب برای پرینتر خود را تعیین نمایید. شاید این کار در ابتدا به نظر کمی تخصصی و سخت جلوه کند اما در ادامه به شما می گوییم که چگونه به سادگی اندازه مناسب ریبون خود را مشخص کنید.

تمام قطعات و لوازم جانبی بر اساس استاندارد های جهانی تولید می شوند که این استاندارد ها در ساخت و تولید تمام قطعات یک پرینتر مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت های سازنده ریبون لیبل  حرارتی نیز مطابق تمام سازنده های دیگر این استاندارد ها را رعایت می کنند. معیارهایی که در تولید این ریبون ها مد نظر قرار می گیرد طول و عرض آنها است که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

همه ما می دانیم عرض به چه معناست اما برای رول های ریبون که به صورت استوانه می باشند عرض به معنای فاصله سر تا ته هسته رول می باشد که عموماً از پلاستیک ، مقوا و یا چوب ساخته شده است و نوار ریبون به دور آن پیچیده شده است. پرینتر ها در چارچوب استاندارد های موجود در عرض های متفاوتی تولید می شوند و قطعاً هر فردی می داند که چاپگری که ۴ اینچ عرض دارد قابلیت استفاده از ریبون ۶ اینچی را ندارد و همچنین عکس این قضیه نیز صادق است.

بنابراین در انتخاب ریبون باید سایزی را انتخاب کنید که از لحاظ عرض با دستگاه پرینتر شما همخوانی داشته باشد و به عنوان مثال کاملاً هم عرض بوده و یا چند میلی متر کوچکتر باشد. البته اصول کار به این شکل است که وقتی در مراکز فروش ریبون و قطعات چاپگر مدل پرینتر خود را اعلام کنید متخصصان مراکز فروش به خوبی شما را راهنمایی خواهند کرد.

طول ریبون لیبل به متراژی از ریبون گفته می شود که حول هسته رول پیچیده شده است . این آیتم بستگی زیادی به نوع دستگاه شما ندارد و بیشتر نشان دهنده این مطلب است که با این رول چند اینچ می توان چاپ نمود. به عنوان مثال با استفاده از یک ریبون که ۲۰۰ اینچ است می توان ۲۰۰ لیبل یک اینچی را چاپ نمود و اگر لیبل های شما ۲ اینچی باشند با آن ریبون می توان ۱۰۰ عدد لیبل را چاپ کرد. این موضوع بستگی به شما دارد و با توجه به تعداد لیبل هایی که چاپ می کنید می توانید طول مناسبی از ریبون را خریداری نمایید.

از دیگر کارهایی که باید برای انتخاب یک ریبون حرارتی مناسب برای چاپ لیبل در پرینتر خود انجام دهید انتخاب مواد ریبون است. ریبون های حرارتی از نظر ماده به کار رفته در آنها در سه نوع خاص تولید می شوند که در هر کدام از آنها از یک ماده خاص و یا ترکیبی از چند ماده استفاده شده است که هر کدام از این مواد دارای خاصیت ، مزایا و معایبی هستند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

در تقسیم بندی ریبون های حرارتی بر اساس ماده موثره آنها ، اولین نوع از این ریبون ها، وکس ها (Wax) یا ریبون های مومی هستند. به جرات می توان گفت که این نوع از ریبون ها ، از ارزان ترین و مقرون به صرفه ترین انواع ریبون لیبل است. وکس ها یا همان ریبون های حرارتی مومی به نسبت چاپ حرارتی مستقیم از دوره عملکرد طولانی تری برخوردارند و در واقع نسبت به آنها زمان بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند.

از ریبون های وکس بیشتر در مصارفی که ماندگاری نوشته های لیبل اهمیت ویژه ای ندارد و یا نیاز به ماندگاری آنها در بازه های زمانی دراز مدت وجود نداشته باشد استفاده می شود. مصارفی همچون برچسب های خرده فروشی ها ، لیبل های حمل و نقل ، بسته بندی ، تگ های فروشگاهی و بسیاری موارد از این دست از نمونه های حوزه مصرف ریبون های مومی یا وکس محسوب می شوند.

دومین نوع از ریبون های حرارتی لیبل ریبون های موم رزین هستند که در بازار و در میان مصرف کنندگان به وکس رزین نیز معروف هستند. این ریبون ها که ترکیبی از موم و رزین می باشند برای استفاده در چاپ لیبل هایی به کار می روند که نیاز به مقاومت بالایی در مقابل انواع عوامل محیطی مانند خراشیدگی ، لک و غیره دارند. چاپ توسط ریبون لیبل وکس رزین کیفیتی خوب و منحصر به فردی را به شما ارائه می دهد.

به طور کلی از این ریبون در پروژه هایی مانند چاپ لیبل در ردیابی دارایی در اماکن باز ، ردیابی دستگاه های پزشکی و همچنین نشانه گذاری در انبار و بسیاری موضوعات مختلف از این دست به کار می رود. کاغذ های به کار رفته در چاپ لیبل توسط ریبون های وکس رزین عموماً کاغذهایی با سایز متوسط و کاغذ های ترکیبی می باشند. نوع دیگری از ریبون های حرارتی نیز وجود دارد که از نظر کیفیت از دو نوع قبلی بسیار بالاتر است که در ادامه به برسی آن خواهیم پرداخت.

ویژگی ریبون رزین

در میان ریبون های مورد استفاده برای چاپ بر روی انواع لیبل ها ، ریبون های رزینی Ribbon Resin دارای بهترین و با کیفیت ترین چاپ ممکن هستند. علاوه بر کیفیت ظاهری چاپ در این ریبون ، ماندگاری مطالب چاپ شده توسط آن و استحکام آنها در مقابل انواع عوامل طبیعی بسیار بالاتر از دیگر انواع ریبون می باشد.
از ریبون های رزینی عموماً برای چاپ لیبل هایی استفاده می شود که نیاز است برای مدت های طولانی در مکان های مختلفی قرار داشته باشند. جالب است بدانید که مطالب چاپ شده بر روی لیبل ها که با استفاده از ریبون لیبل رزینی بر روی آن درج شده است می توانند در مقابل آب به خوبی مقاومت کرده و شسته شده و پاک نشود. همچنین آنها در مقابل پدیده ای به نام سایش ابزار و لوازم مختلف بر روی لیبل ها نیز کاملا مستحکم هستند و به آسانی نمی توان آنها را از روی لیبل ها پاک کرد و در صورت انجام چنین کاری احتمالاً زمانی مطالب روی لیبل پاک شده و از بین می روند که آن برچسب پاره شده یا سوراخ شود. موارد چاپ شده توسط ریبون رزینی همچنین در مقابل عوامل دیگری مانند روغن و گریس نیز مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.

تولیدکنندگان ریبون

همانطور که می دانید برند ها و مارک های مختلفی در دنیا به تولید انواع ریبون با کیفیت های مختلف می پردازند. بسیاری از این برند ها معتبر بوده و بازار فروش گسترده ای در دنیا دارند. تعداد زیادی از آنها نیز هیچ نام و نشانی نداشته و یا در بهترین حالت برند های ناشناخته ای هستند که اغلب تولید کشور چین می باشند. برای انتخاب و خرید یک ریبون حرارتی مناسب برای دستگاه خود بهتر است قبل از هر چیز به سراغ شرکتی که پرینتر حرارتی شما را تولید کرده است بروید. اکثر شرکت های تولید کننده پرینترهای حرارتی اغلب اقدام به تولید لوازم جانبی دستگاه های خود نیز می کنند و قطعاً بهترین ریبون لیبل برای دستگاه حرارتی شما ریبونی است که کارخانه سازنده خودش تولید کرده باشد.
اما اگر بنا به دلایل مختلفی همچون نایاب بودن قطعات دستگاه شما ( عموماً به دلیل وجود تحریم ها این اتفاق می افتد ) مجبور هستید تا ریبون مورد نظر را از برند های دیگری خریداری کنید حتماً به مواردی که پیش تر گفتیم توجه داشته باشید. تلاش کنید از بهترین و معتبر ترین برند های موجود خرید کنید و هیچ وقت از مدل هایی که مشابه یا نزدیک به مدل دستگاه شما است استفاده نکنید. شما همچنین می توانید برای خرید بهترین رول های حرارتی با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت ها سری هم به مجموعه مارون رول بزنید!

نام گذاری ریبون‌ ها

نام گذاری ریبون‌ ها به روش های مختلفی انجام می گیرد و شرکت‌های تولید کننده آنها با توجه به عملکرد این ریبون ها در مواجهه با رنگ‌های مختلف، از عناوین و نام های متنوعی برای انواع این ریبون ها استفاده می‌کنند.

نام هر ریبون مخفف پنل‌های رنگی می باشد که در آن وجود دارند ؛ به ‌عنوان مثال ریبونی که نام آن YMCKO می باشد دارای پنج پنل رنگی مختلف است که شامل رنگ های زرد ( Yellow ) ، ارغوانی (Magenta ) ، فیروزه ای ( Cyan) ، سیاه ( Black ) می شود. آخرین پنل رنگی هم پوشش کلی رنگ ها می باشد که Overlay نامیده می شود.

کاربرد مدل های مختلف ریبون ها

انواع مختلفی از ریبون لیبل با توجه به تعداد و نوع پنل رنگی آنها وجود دارند که با توجه به نوع دستگاه پرینتر و همچنین عملکرد آن برای استفاده در پرینتر انتخاب می گردند.
هنگامی که دستگاه پرینتر به منظور چاپ کارت PVC مشغول به کار می باشد هر کدام از پنل های رنگی موجود در ریبون بر روی کارت حرکت نموده و یک کارت رنگی را با تمام طیف‌ های رنگ موجود در ریبون ایجاد می‌کنند.

یعنی در واقع برای چاپ هر یک عدد کارت PVC تمام پنل های موجود بر روی ریبون بدون اینکه طراحی کارت مورد توجه قرار بگیرد شروع به حرکت می کنند ؛ نکته حائز اهمیت در این میان این مطلب است که هر کدام از پنل ها به اندازه ای که برایش تعریف شده به حرکت ادامه می دهد.

از این روی ریبون‌ها توانایی چاپ تعداد ثابتی از کارت ها را دارند و میزان کار آنها وابستگی چندانی به طرح روی کارت ندارد که به این مقوله عملکرد ریبون لیبل گفته می شود. ذکر این نکته نیز لازم است که تعداد مجموعه پنل‌های رنگی که در هر ریبون وجود دارد نشان دهنده سطح عملکرد آن ریبون می باشد.

از آنجایی که حرکت این پنل ها به صورت کلی صورت می گیرد هر چه تعداد پنل های روی ریبون بیشتر باشد، قطعاً ریبون قابلیت چاپ تعداد کارت PVC بیشتری را هم خواهد داشت.

نمونه های دیگر ریبون لیبل

برخی از انواع ریبون های رنگی استاندارد شامل ریبون های YMCKO ، YMCKT و ریبون YMCKOK می باشند. به عنوان مثال ریبون YMCKOK در انواع پرینترهای رنگی دو رو استفاده می گردد و این قابلیت را دارد که تصویر پشت کارت شما را در همان مکان تعیین شده چاپ نماید. از این نوع ریبون ها در زمینه چاپ لوگو و یا چاپ عکس دارنده کارت بر روی قسمت جلویی آن استفاده می شود.

تقسیم بندی ریبون های حرارتی

به طور کلی پرینترهای حرارتی را می توان به دو دسته اصلی تقسیم بندی کرد که انتخاب نوع ریبون حرارتی مناسب برای آنها به نوع این پرینترها بستگی دارد. این دو دسته پرینترهای با هد تخت و همچنین پرینتر های لبه نزدیک هستند. نمی توان میان این دو چاپگر مشخصه متمایز کننده ای یافت اما خوب است که شما بدانید پرینتری که در اختیار دارید از کدام نوع است و ریبون لیبل متناسب با آن چه ریبونی می باشد.

اجازه دهید با ذکر یک مثال کمی بیشتر به این موضوع بپردازیم و آن را برای شما شفاف سازی کنیم. اگر یک ریبون حرارتی که متعلق به سیستم پرینترهای لبه نزدیک است را در یک پرینتر حرارتی با هد تخت قرار دهید ، آسیبی به دستگاه شما نمی رسد؛ اما تاثیر آن را در کیفیت چاپ دستگاه خواهید دید و متوجه خواهید شد که نتیجه پایانی ضعیف تر از سطح انتظار شما است. در بسیاری حالات ، افرادی که آگاهی به این تفاوت سیستم پرینترها ندارند تلاش می کنند تا با تنظیم فشار هد دستگاه اقدام به رفع این مشکل کنند؛ اما با انجام چنین کاری فشار بر روی هد و دستگاه زیاد شده و در نهایت صدای دستگاه در آمده و باعث تحمیل هزینه های زیادی به شما می شود.

تاثیر انواع پوشش ریبون های حرارتی در انتخاب آنها

ریبون های مومی از یک لایه پوششی از جنس موم برخوردارند که این لایه دمای ذوبی پایین تر از دمای ذوب رزین دارد؛ به همین جهت در استفاده از این ریبون لیبل باید تنظیمات دمای پرینتر به شکلی باشد که میزان دمای هد های دستگاه مقداری پایین تر از دمای لازم برای ریبون های رزین باشد. از سوی دیگر از آنجایی که موم ماده ای است که جنس بسیار نرمی دارد ، در برابر عواملی مانند خراش ، لکه ، گرما و سرما ، مواد شیمیایی و همچنین رطوبت ، مقاومت ضعیف تری دارد. همین ضعف مقاومت در این ریبون ها باعث می شود که ریبون های مومی انتخاب مناسبی برای چاپ لیبل و برچسب نباشند.
از ریبون های مومی بیشتر در مصارف و کاربردهای عمومی استفاده به عمل می آید و به عنوان مثال مواردی مانند سیستم حمل و نقل ، برچسب انبار ، آدرس و از این دست موارد از بیشترین حوزه های استفاده از ریبون ها هستند. نکته ای که می تواند به اهمیت این ریبون ها بیافزاید قیمت مناسب و مقرون به صرفه آنها نسبت به انواع مختلف ریبون های حرارتی است که باعث می شود فروش بالایی داشته باشند.

ریبون رزین ۳۰۰×۱۱۰

زمانی که در خصوص کالای خاصی که در ابعاد و اندازه‌های مختلف عرضه می‌شود تحقیق می‌کنیم، می‌بینیم که با وجود یکی بودن شرکت سازنده یا جنس این محصولات، قرابت قیمتی یا مشابه بودن کاربرد، تاریخ انقضاء و نحوه استفاده از آن‌ها، باز هم زیرگروه خاصی از کالاهای مذکور از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده و بیشتر هم به فروش می‌رسد .

در چنین مواردی باید منشاء را از جای دیگر یافت که در این مورد پرینترهای حرارتی را می‌توان به عنوان عاملی مهم معرفی کرد. در همین رابطه زمانی که استفاده از پرینترهایی با عرض ۱۱۰ میلیمتر و توانایی جای دادن رول‌هایی به طول ۳۰۰ متر نزد مصرف‌کنندگان زیاد می‌شود، بدیهیست که نرخ خرید مواد مصرفی آن‌ها هم که همین ریبون رزین ۳۰۰×۱۱۰ است زیاد می‌گردد .

در پرینترهای گرمایی قدیمی‌تر، به دلیل ابعاد کوچکتری که به نسبت محصولات رومیزی امروزی داشتند، تنها می‌توانستیم از ریبون‌هایی دارای طول ۷۵ متر استفاده کنیم . با یک تناسب ساده می‌توان متوجه شد که ریبون‌های ۳۰۰ متری ۴ برابر نمونه‌های قدیمی‌تر خود ماده مصرفی و عمر مفید (از نظر دوره استفاده) داشته و بدین ترتیب لازم نیست تا در فواصل زمانی کوتاهی آن را تعویض کنیم .

از سویی دیگر این ۴ برابر شدن به معنای ۴ برابر شدن بهای این محصول نبوده و از نظر اقتصادی نیز به سود مصرف کننده می‌باشد، در نتیجه می‌توان گفت که محبوبیت این نوع خاص از ریبون‌ها بی علت نیست .

ویژگی‌های شاخص ریبون رزین ۳۰۰×۱۱۰

پیش از ذکر ویژگی‌های شاخص این محصول خالی از لطف نیست که اندکی در خصوص چاپ به روش انتقال حرارت صحبت کنیم. می‌دانیم که وقتی قصد درج مطالبی روی یک زمینه با کمک حرارت را داشته باشیم دو روش کلی پیش پای ما وجود دارد :

  1. استفاده از رول‌های حرارتی که به طور مستقیم از پرینتر حرارت مورد نیاز خود را گرفته و اثر مورد نظرمان را به چاپ می‌رساند که بدان چاپ حرارت مستقیم یا Direct Thermal گفته می‌شود و
  2. استفاده از ریبون‌های حرارتی که با پذیرش گرمای مورد نیاز خود از هد گرمایی، قادر به ذوب ناچیز جوهر و درج مطالب بر روی زمینه‌های متنوع‌تری از یک برگه سفید می‌باشد ؛ به همین دلیل به این روش، چاپ به روش انتقال حرارت یا Thermal Transfer گفته می‌شود .

با توجه به این توضیحات می‌توان گفت که ریبون رزین ۳۰۰×۱۱۰ بسان دیگر محصولات هم‌خانواده خود نیازمند استفاده از پرینتری حرارتی به منظور ثبت آثار مورد نظر می‌باشد .

اگرچه خروجی مجموعه‌های مختلف در قیمت و کیفیت با یکدیگر تفاوت دارند ، اما باید گفت که اکثر قریب به اتفاق آن‌ها امکان چاپ بر روی لیبل‌های کاغذی، صدفی یا پی وی سی ، شیشه‌ای یا ترنسپرنت ، گچی یا خرد شونده ، پشت متال ، تایوک و … را دارند .

از دیگر ویژگی‌های شاخص این محصولات می‌توان به چگالی بالا، ماندگاری خوب ، مقاومت بالا در برابر شرایط نامساعد جوی ، فرسایش و همچنین حلال‌های شیمیایی اشاره کرد . ناگفته نماند که از این ریبون می‌توان در محیطی با دمای ۴ – تا ۱۵۰ + درجه سانتیگراد استفاده کرد .

چه تفاوتی میان چاپ لیبل حرارت مستقیم (Direct Thermal) با انتقال حرارت (Thermal Transfer) وجود دارد؟

همانطور که از متن سوال فوق متوجه شده‌اید، دو روش کلی برای ثبت یک کاراکتر نوشتاری بر روی لیبل‌های مختلف بواسطه گرما وجود دارد که یکی با روش انتقال مستقیم و دیگری انتقال حرارت می‌باشد !

در همین رابطه نقطه اشتراک دو روش فوق لزوم استفاده از یک هد گرمایی است که با افرایش دمای نقاطی خاص و علامت‌گذاری‌شده، مقدمات چاپ بر روی مدیا را فراهم می‌کند . در خصوص تفاوت‌های این دو روش هم باید گفت که در روش مستقیم که در حقیقت استفاده از رول‌های حرارتیست، هد مذکور با دقتی بالا (مثلاً ۳۰۰ یا ۶۰۰ dpi) حرارت لازم را به نقاطی از صفحه می‌دهد که این کار با سیاه شدن کاغذ مورد نظر همراه است.

این در حالیست که در روش انتقال حرارتی که شاخصه آن حضور ریبون‌های وکس، رزین و وکس-رزین است، حرارت ابتدا به این محصولات خورده و در پی ذوب شدن جوهر روی کاغذ طرح مورد نظر پدیدار می‌شود . در ادامه گفتنیست به دلیل اینکه عموم ریبون لیبل های چسبانده شده بر روی محصولات و سطوح مختلف خاصیت حرارتی ندارند، برای چاپ مطالب روی آن‌ها از روش دوم یا انتقال حرارت استفاده می‌شود .

زمانی که در پی چاپ اطلاعاتی بر روی یک لیبل هستیم، استفاده از پرینترهای مخصوص آن گزینه‌های جذاب‌تری به نظر می‌رسند، چرا که در کنار داشتن کیفیت و دقت بالا، به سرعت نیز مطلب مورد نظر را چاپ کرده و دارای انعطاف پذیری بالایی هم در چارچوب و ابعاد لیبل‌ها هستند .

چاپگرها

می‌دانیم که استفاده از ریبون‌ها به عنوان شاخصه چاپ‌های انتقال حرارت مستلزم بهره‌مندی از یک پرینتر مخصوص است که در اینجا چاپگرهای حرارت غیر مستقیم واسطه‌هایی هستند که به تحقق این امر کمک می‌کنند . این در حالیست که پرینترهای حرارت مستقیمی هم وجود دارند که با اعمال گرما روی رول‌های حرارتی، مستقیماً کاراکترهای مورد نظر کاربر را روی آن‌ها ظاهر می‌کنند .

پرینرهای مذکور همانطور که گفته شد در یک دسته بندی به حرارت مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شوند، بر اساس پورت به دسته‌های موازی، سریالی، شبکه و USB تقسیم شده و بر اساس برچسب نیز قادر به چاپ ریبون لیبل رومیزی (رول تا پهنای ۴ اینچ)، تجاری (رول تا پهنای ۸ اینچ)، برچسب‌های صنعتی (در امور سنگین، انبار گردانی‌ها، مراکز توزیع و کارخانه‌ها)، RFID و نمونه‌های سفارشی هستند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up